Jubilarni 10. put Zadar je domaćin državnog natjecanja državno natjecanje sigurno u prometu 2019.

"Sigurno u prometu" je prometno- edukativna akcija Hrvatskog autokluba, tijekom koje se obučavaju i natječu u poznavanju sigurnosnih pravila te u vještini upravljanja biciklom u simuliranim prometnim uvjetima, učenici osnovnih škola u dobi od 10 do 12 godina.

Ovogodišnje, 27. državno natjecanje održati će se u Zadru, od 21. do 24. svibnja. Organizatori natjecanja su Hrvatski autoklub, Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a suorganizator i domaćin natjecanja je Autoklub Zadar. Škola domaćin, u kojoj će se natjecanje održati je Osnovna škola Zadarski otoci - Zadar.

Sudjeluju ekipe iz svih županija i Grada Zagreba. Svaku županijsku ekipu čine četvero učenika (dvije djevojčice i dva dječaka) i njihovi mentori. Ekipe i njihovi mentori bit će smješteni u TN Zaton. 

Zadarsku županiju na državnom natjecanju predstavljati će:

DJEČACI: 
1. Emanuel Lapčić, OŠ Šimuna Kožičića Benje, Zadar, mentorica Renata Čizmin 

2. Luka Glavan, OŠ Šime Budinića, Zadar, mentorica Tamara Valčić

DJEVOJČICE: 

1. Rita Krizmanić, OŠ Šimuna Kožičića Benje, Zadar, mentorica Renata Čizmin,

2. Nika Henjak, OŠ Šimuna Kožičića Benje, Zadar, mentorica Renata Čizmin 

 

Svečano otvorenje 27. državnog natjecanja oržati će se u OŠ Zadarski otoci u četvrtak, 23. svibnja 2019. u 9 sati nakon čega počinje praktični dio natjecanja. Isti dan u 18:30 sati U TN Zaton će se objaviti rezultati te dodijeliti nagrade i priznanja.

Pozivamo vas da nam se pridružite u što većem broju!